woensdag, 17. oktober 2012 - 17:03

Ontvoerders eisten 1 miljoen voor man (43) uit den Bosch

De politie heeft op vrijdag 5 oktober een 43-jarige man uit Den Bosch, die was ontvoerd en in een woning in Den Haag werd vastgehouden, weten te bevrijden. ‘Bij de inval in de woning werden tevens drie verdachten aangehouden’, meldt de politie woensdag.

1 miljoen euro losgeld
Op woensdagavond 26 september werd het slachtoffer in het centrum van Den Haag door een aantal mannen onder bedreiging van geweld meegenomen in een auto. Vervolgens werd de man naar een woning gebracht, waar hij werd vastgebonden. De ontvoerders eisten één miljoen euro aan losgeld.

Onderzoek
De politie startte een opsporingsonderzoek. Een team van 15 rechercheurs van Politie Haaglanden was onder leiding van het OM dag en nacht bezig met de zaak. Om het slachtoffer zo snel mogelijk te kunnen vinden, werden ook diverse bijzondere opsporingsbevoegdheden ingezet.

Inval arrestatieteam
Na intensief speurwerk leidde het onderzoek naar een woning in Den Haag. Op vrijdagmiddag 5 oktober betrad een arrestatieteam (AT) dit huis en kon het slachtoffer na negen dagen worden bevrijd. Hij werd vastgebonden en geblinddoekt op een matras aangetroffen.

Op het moment dat het AT de woning binnenging, waren er drie verdachten in de woning aanwezig die allen werden aangehouden. De man maakt het naar omstandigheden goed. Er is geen losgeld overhandigd aan de ontvoerders.

Het onderzoek naar de gijzeling is nog in volle gang. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. Twee van de verdachten (33 en 44 jaar) hebben geen vaste woon- of verblijfplaats, de derde verdachte is een 36-jarige man uit Den Haag.

De drie verdachten moeten nog minimaal drie maanden vast blijven zitten, besliste de raadkamer van de rechtbank woensdag 17 oktober.
Provincie:
Tag(s):