woensdag, 11. april 2012 - 22:52 Update: 08-07-2014 0:53

Ook averij voor titelkandidaat Feyenoord

[ELF-Voetbal] Roda JC en Feyenoord probeerden het wel, maar kwamen vanavond niet tot scoren: 0-0. Naast AZ, FC Twente en PSV leden dus ook de Rotterdammers puntverlies in de titelstrijd.

Roda JC - Feyenoord kon op voorhand als een zeer interessante ontmoeting worden betiteld. De Kerkradenaars, die dit seizoen slechts eenmaal gelijkspeelden, vergaarden dertig van hun 37 punten in eigen huis. Maar Feyenoord, dat dit seizoen voorafgaande aan speelronde 29 samen met FC Twente de minste tegendoelpunten te verwerken kreeg in de Eredivisie (19), won zes van de laatste zeven uitduels met Roda JC. Alleen vorig jaar werd verloren: 3-0. Een doelpuntrijk duel lag wel in de lijn der verwachtingen. Beide clubs hebben immers een speler uit de top-4 van de topscorerslijst in de gelederen. Roda JC heeft Sanharib Malki (2e met 21 goals), terwijl Feyenoord over John Guidetti beschikt (4de met 19 goals).

Maar gescoord werd er helemaal niet in Kerkrade. Een bloedeloze wedstrijd eindigde zoals die begon, met de brilstand op het scorebord. Teleurstellend, zeer teleurstellend. Met name voor Feyenoord, dat door het puntverlies van verscheidene titelconcurrenten goede zaken had kunnen doen in de Nederlandse titelstrijd. Laurent Delorge en Ruud Vormer, vandaag één van de gevaarlijkste voetballers aan de kant van de Kerkradenaars, stelde toekomstig ploeggenoot Erwin Mulder op de proef. Kansen waren er voor onder meer Kelvin Leerdam, Guidetti, Otman Bakkal en Ron Vlaar. Echt hoogstaand was het allemaal niet. In de slotfase kregen beide partijen nog wel een aantal mogelijkheden om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Beide doelmannen, Pawel Kieszek en Mulder, hielden echter hun doel schoon.
Categorie:
Tag(s):