vrijdag, 27. januari 2012 - 18:29

Op A58 aangehouden mannen langer vast

Rotterdam

De rechter-commissaris (RC) in Rotterdam heeft vrijdag besloten dat de drie mannen die woensdagochtend vroeg in Zeeland werden aangehouden, voorlopig nog 14 dagen vast blijven zitten.

De mannen werden vrijdag voorgeleid aan de RC op verdenking van poging tot beroving, bedreiging en het voorhanden hebben van vuurwapens.

Op 24 januari kwam er bij de politie informatie binnen dat er mogelijk een overval zou worden gepleegd in Zuid-West Nederland. Hierop zijn onder leiding van het Openbaar Ministerie verschillende speciale diensten geactiveerd en procedures in gang gezet. Rond half twee kwam een melding binnen bij de politie Midden- en West-Brabant. Enkele zwaarbewapende personen hadden geprobeerd slapende vrachtwagenchauffeurs te overvallen in Moerdijk. Eerder zijn dergelijke vrachtauto’s gebruikt bij overvallen op geldwagens.
De vrachtwagenchauffeurs reageerden zeer alert, één van hen startte zijn voertuig en reed weg. Vervolgens belde hij meteen de politie. De chauffeurs raakten niet gewond.

Op de A58 in Zeeland ontdekte de politie de wagen waarmee de mannen na de mislukte beroving waren weggereden. In eerste instantie weigerde de wagen te stoppen, waarop door de arrestatie-eenheid werd geschoten. Daarbij raakten de drie mannen licht gewond.

De mannen hadden bij hun aanhouding geen identiteitspapieren bij zich. Wie het zijn staat dan ook nog niet vast.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door de Bovenregionale Recherche Zuid-West onder leiding van een Rotterdamse officier van justitie..
Provincie:
Tag(s):