dinsdag, 14. februari 2012 - 22:14

‘Op Fietse!’ naar kassen en Katshaar

Dalen

Op zaterdag 31 maart en zondag 1 april gaat het eerste Familie Fietsweekend van start, een initiatief van Zilveren Kruis Achmea Drentse Fiets 4Daagse en Vakantiepark Center Parcs De Huttenheugte. Andere meewerkende partners zijn Staatsbosbeheer het Veenland (Zwartemeer), Kom in de Kas Emmen en Stichting Dalen Promotie.

Op zaterdag gaat de route van 25 km naar het tuinbouwgebied Erica ten zuidoosten van Emmen. Daar wacht een gastvrije ontvangst met koffie, thee of fris. Omdat dit, niet toevallig, ook het weekend is van Kom in de Kas is er veel te beleven. De fietstocht gaat in de vorm van een puzzeltocht verder langs de deelnemende bedrijven en eindigt bij de plantjesmarkt. Een grote shopper wordt onderweg gevuld met producten van de deelnemende bedrijven.

Op zondag 1 april wordt, eveneens met een fietsroute van 25 km, Schans De Katshaar verkend met o.a. een natuurspeurderstocht en informatie over deze historische verdedigingsschans en het natuurgebied. Kinderen die met goed gevolg de speurtocht hebben volbracht, mogen zich vanaf dat moment hulpboswachter noemen.

Beide fietsroutes kennen een echt familieprogramma, zodat het zowel voor ouders als voor kinderen leuk is om mee te doen. De routes worden geheel uitgepijld, waarmee het te fietsen traject gemakkelijk te volgen is. Verder zijn er verzorgingspunten onderweg, een routebeschrijving en –kaart, en op zondag ook nog een bezoek aan een ultra modern boeren bedrijf. De start is beide dagen tussen 10:00 en 12:00 uur in het centrum van Dalen.
Provincie:
Tag(s):