woensdag, 28. november 2012 - 22:51

Op N36 doodgereden jongen (16) deed mogelijk navigatiespel

Wierden

De politie heeft woensdag samen met de brandweer onderzoek verricht langs de N36 op de locatie waar zondagnacht een 16-jarige jongen om het leven kwam bij een verkeersongeval. Dit meldt de politie woensdag.

De politie heeft, mede naar aanleiding van dit onderzoek, inmiddels een sterk vermoeden waarom de jongen zich op die locatie bevond. Bij het onderzoek langs de N36 werd gezocht naar de mobiele telefoon van de jongen. Deze is niet aangetroffen.

Navigatiespel
Afgelopen dagen is een verklaring opgenomen van een getuige. Uit deze verklaring komt naar voren dat de jongen zich naar alle waarschijnlijk bezig hield met met een navigatiespel (geocaching). Eén van de locaties in dat spel bevindt zich bij de ongevalslocatie, wat een verklaring kan zijn dat de jongen zich daar bevond.

Hij is de N36 overgestoken en werd daarbij aangereden door een personenauto, bestuurd door een 33-jarige Nijverdalse. De jongen overleed later die nacht in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Uit onderzoek is gebleken dat zij geen alcohol had genuttigd of te hard gereden heeft. De Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) van politie Twente is nog bezig met onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeval. Als het volledige onderzoek is afgerond, zal het dossier worden overgedragen aan het Openbaar Ministerie.
Provincie:
Tag(s):