donderdag, 8. november 2012 - 16:22

Openbaar vervoerscontrole op station Eindhoven

Eindhoven

De NS en de politie voerden woensdagavond op het station in Eindhoven een grote openbaar vervoerscontrole uit. In totaal werden ruim tienduizend reizigers gecontroleerd tijdens de in- en uitgangscontrole. Meer dan vijftig passagiers hadden geen vervoersbewijs.

tijdens een zogenaamde Stop&Go-actie alle reizigers op perron 5/6. Deze actie heeft als doel de veiligheid van reizigers en NS-personeel te vergroten en de rust en orde te waarborgen. Een Stop&Go-actie is een 100% controle waarbij alle reizigers in treinen bij het in- en uitstappen worden gecontroleerd op het bezit van een geldig vervoersbewijs. Reizigers die niet in het bezit waren van een geldig vervoersbewijs zijn meteen uit het openbaar vervoer gehaald, om de betalende reizigers niet te duperen met vertragingen.

Bij de controle kregen kregen 55 personen van de NS een uitstel van betaling uitgeschreven omdat ze geen vervoersbewijs hadden. De politie schreef negen bekeuringen uit, twee keer voor roken waar dat niet mag en zeven keer voor het niet tonen van een identiteitsbewijs. Deze zeven personen zijn ook aangehouden ter vaststelling van hun identiteit. Tijdens die identiteitscontrole bleek ook dat één van hen nog een straf van 28 dagen moest uitzetten. Deze reiziger is direct overgebracht naar het politiebureau. Verder is één persoon aangehouden omdat hij NS-personeel beledigde.
Provincie:
Tag(s):