dinsdag, 8. mei 2012 - 15:11

Opening Para-Gliderroute en Toeristisch Overstappunt

Op vrijdag 11 mei 2012 opent wethouder Heinrich om 10.00 uur de nieuwe Para-Gliderroute Renkum/Ede. Vervolgens onthult de wethouder om 11.15 uur het Toeristisch Overstappunt aan het Dorpsplein in Wolfheze.

Het idee voor een Toeristisch Overstappunt (TOP) in Wolfheze komt uit het Landschaps Ontwikkelingsplan (LOP) Renkum 2004. De kern Wolfheze met z’n NS-station is bij uitstek goed te gebruiken als knooppunt voor recreanten. Vanaf dit station is een groot aantal be-zienswaardigheden gemakkelijk te bereiken. Het TOP staat op een makkelijk vindbare plek op het Dorpsplein vlakbij het NS-station. Het toeristisch-recreatieve aanbod staat op een informatiepaneel. Aanvullend zijn boven het paneel enkele richtingaanwijzers geplaatst.

In zuidelijke richting bijvoorbeeld de Wodanseiken en het gebied Oud Wolfheze. Sinds eind vorig jaar kunnen wandelaars die bestemming via het nieuwe ecoduct bereiken; fietsers ne-men de Wolfhezerweg.

In Noordelijke richting is het gebied met nieuwe natuur de Reijerskamp een interessante bestemming. Iets verderop is camping de Lindenhof met achtereenvolgens het Glidermonu-ment, een luisterplek uit de Liberationroute, de panelententoonstelling over Wolfheze in september ’44 en de collectie Gliderrestanten te vinden.

Ten slotte is in westelijke richting de Boschhoeve met het Rustpunt gesitueerd en kunnen fietsers naar de luchtlandingsterreinen van Renkum. Ook begint daar het Klompenpad.
Provincie:
Tag(s):