woensdag, 2. mei 2012 - 17:02

Opening vernieuwde en verbrede fietspaden polder Mastenbroek

Zwolle

Op donderdag 3 mei om 14.30 uur worden de vernieuwde fietspaden in de polder Mastenbroek bij Zwolle officieel geopend. Dit meldt Waterschap Groot Salland woensdag.

Gedeputeerde Theo Rietkerk van de provincie Overijssel, wethouder Wolbert Meijer van de gemeente Zwartewaterland en dagelijks bestuurslid Jan Laarman van het waterschap verrichten op sportieve wijze de openingshandeling.

Zij worden daarbij begeleid door een groepje leerlingen van basisschool De Driemaster uit Mastenbroek. De opening gaat van start in verenigingsgebouw ‘Het Trefpunt’, Kerkwetering 1, 8294 PE Mastenbroek.

Over een totale lengte van ca. 21 km zijn langs verschillende weteringen de fietspaden vernieuwd en verbreed. Dit als onderdeel van het gezamenlijke project ‘Realisatie natuurvriendelijke oevers en fietspaden in de polder Mastenbroek.

Het project vloeit voort uit het Uitvoeringsprogramma van het Nationaal Landschap IJsseldelta. De afronding van de oevers volgt later dit jaar.

IJsseldeltadag
Op zaterdag 12 mei vindt de jaarlijkse IJsseldeltadag plaats. Dan kan het publiek gebruik maken van de vernieuwde fietspaden om de verschillende deelnemende (agrarische) bedrijven en attracties te bezoeken.
Provincie:
Tag(s):