donderdag, 3. mei 2012 - 16:25

Opnamestop door MRSA Westfriegasthuis deels opgeheven

Hoorn

De opnamestop voor de afdeling dagbehandeling/kort verblijf en urologie in het Westfriegasthuis is opgeheven. Vorige week is voor deze afdelingen een opnamestop ingesteld omdat bij twee patiënten een MRSA bacterie werd geconstateerd.

Bij patiënten en personeel op die afdelingen zijn kweken afgenomen. Ook golden extra hygiënemaatregelen. Uit de uitslagen blijkt dat de bacterie zich daar niet verder heeft verspreid.

Geen risico
Bij neurologie wordt nog gewacht op de uitslag van één patiënt en een aantal medewerkers. Om geen risico te lopen blijft de opnamestop daar van kracht. De MRSA bacterie is verder nog aangetroffen bij twee medewerkers van het ziekenhuis. Deze medewerkers zijn voorlopig vrijgesteld van werk. ‘Om elk risico uit te sluiten wordt een bredere groep van het personeel onderzocht. Gelukkig brengt dit onderzoek verder geen geen overlast voor patiënten met zich mee,’ zegt Tjalling van der Schors, voorzitter van het stafbestuur.

De MRSA-bacterie is niet gevaarlijk voor gezonde mensen. Bij mensen met een verminderde weerstand kan de bacterie een infectie veroorzaken die wel levensbedreigend kan zijn.
Provincie:
Tag(s):