dinsdag, 4. september 2012 - 23:03

Opnieuw aandacht voor tegelroof Friesland

Harich

De politie heeft dinsdagavond via het programma Opsporing Verzocht opnieuw aandacht gevraagd voor de diefstal van ruim 100 zeldzame- en exclusieve 17e eeuwse wandtegels.

De tegels werden in de vroege ochtend van zaterdag 9 oktober 2010 gestolen vanuit een woonboerderij in Harich. Tot op heden is er bij de politie geen informatie binnengekomen over deze opmerkelijke diefstal en ook zijn de tegels nergens te koop aangeboden.

Diefstal
De inbrekers hadden de diefstal goed voorbereid. Zij kwamen de woning binnen via een opengebroken dakraam. De bewoners waren op het moment van de diefstal niet thuis. Ook bleek dat zij goed op de hoogte waren van waar de tegels zich bevonden, want de meest exclusieve en dure tegels werden gestolen.

Politieonderzoek
Het politieonderzoek naar de identiteit van de daders had geen resultaat. Ook aandacht voor de diefstal in het programma Opsporing Verzocht en de ruime media-aandacht leverde geen informatie op. Bijzonder is dat bijna twee jaar na de tegelroof nog steeds geen tegels zijn aangetroffen of te koop zijn aangeboden.

Opsporing Verzocht
Door deze tegelroof nogmaals onder de aandacht te brengen hoopt de politie, ondanks het feit dat de inbraak nu bijna twee jaren geleden gepleegd is, informatie binnen te krijgen over waar de wandtegels nu zijn of wie bij de inbraak betrokken waren. De beloning van € 25.000,- voor de ‘gouden tip’ die leidt tot het terugbezorgen van de tegels, is nog steeds van kracht.
Provincie:
Tag(s):