dinsdag, 24. januari 2012 - 8:53

Opnieuw aanhouding in gewelddadige overval Brink's

Amsterdam

De politie van Amsterdam heeft een 25-jarige Amsterdammer aangehouden vanwege de gewelddadige overval op een vestiging van geldtransportbedrijf Brink's in Amsterdam.

De verdachte werd al op 20 december aangehouden op basis van een DNA-spoor. Hij is een bekende van de politie, die al eerder met justitie in aanraking kwam in verband met een geweldadige overval. Volgens justitie zou de man nauw betrokken zijn geweest bij de roof op de vestiging van het geldtransport.

Van de verdachte is zijn dna aangetroffen bij de plek waar de roof plaatsvond. Ook zou hij nauw contact hebben gehad met een verdachte die eerder in deze zaak is aangehouden. Deze verdachte werd na een paar dagen weer vrijgelaten.

Op 29 juni 2011 werd door middel van explosieven toegang verschaft tot het gebouw van Brinks aan de Kollenbergweg. Met een groot geldbedrag als buit vluchtten de daders. Hierbij werd verschillende keren met automatische vuurwapens op de politie geschoten.

De politie denkt dat een aantal verdachten van de roof uit België komt. Er werken nog steeds dertig rechercheurs aan de zaak.
Provincie:
Tag(s):