woensdag, 23. mei 2012 - 21:35

Opnieuw zitmaaierdiefstallen in provincie

In het oostelijk deel van de provincie zijn afgelopen weken opnieuw diverse zitmaaiers gestolen. Omdat in de buitengebieden wel vaker dergelijke diefstallen voorkomen roept de politie op tot alertheid. Sluit de zitmaaier goed af, evenals de schuur waarin deze staat. Daarnaast is het van belang om verdachte situaties bij de politie te melden.

In de afgelopen drie maanden is elf keer aangifte gedaan van diefstal van zitmaaiers. De diefstallen zijn gepleegd in Mussel, Sellingen en Vlagtwedde. In een aantal gevallen waren de schuurtjes waarin de zitmaaiers stonden wel goed afgesloten. Het advies is echter om ook de zitmaaier op slot te zetten of aan een ketting te leggen.

De politie heeft het vermoeden dat de dieven overdag omgevingen verkennen en kijken waar mensen met gazonmaaiers actief zijn. Men kijkt waarschijnlijk ook hoe schuren gelegen zijn en men maakt een inschatting hoe de goederen het beste kunnen worden weggenomen. In veel gevallen is gebleken dat schuren niet (goed) waren afgesloten of waardevolle goederen onafgesloten op het terrein stonden. Een groot deel van dergelijke diefstallen vond in de nachtelijke uren plaats.
Provincie:
Tag(s):