donderdag, 23. februari 2012 - 7:39

Opvarende gezonken werkscheepje op het IJsselmeer gevonden

Den Oever

Eén van de opvarenden van het werkscheepje welke gezonken was op het IJsselmeer is gevonden. Dit meldt een woordvoerder van het KLPD. Omstreeks 12.30 uur werd het lichamen gevonden. De zoektocht naar het tweede slachtoffer gaat verder.

Sinds woensdagavond worden op het IJsselmeer twee opvarenden vermist van een werkscheepje.

Donderdagavond omstreeks 19.30 uur ontving het Kustwachtcentrum in Den Helder de melding dat een werkscheepje water maakte. Onmiddellijk werd door het Kustwachtcentrum een zoekactie opgestart. Na een urenlange zoekactie, waaraan diverse reddingboten van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij evenals de NOGEPA Offshore Search And Rescue helikopter hebben deelgenomen, is het werkscheepje, 6 kilometer noordoost van Den Oever, in gezonken toestand aangetroffen.

Rond 04.00 uur is de zoekactie naar de bemanning van het werkscheepje beëindigd. De volgende morgen werd er door het KLPD met sonarapparatuur naar de slachtoffers gezocht. Met als resultaat dat één van de opvarende is gevonden. Om wie het gaat is volgens de politie niet bekend. Het lichaam moet nog geïdentificeerd worden.
Provincie:
Tag(s):