maandag, 11. juni 2012 - 10:41 Update: 08-07-2014 0:50

Oranje en Duitsland trainen achter gesloten deuren

(Elf Voetbal) Het programma voor Oranje is vandaag beperkt. Het Nederlands elftal werkt maandag vanaf 11.00 uur een training af in het Reymanastadion van Krakau. Deze is echter wel besloten.

Bondscoach Bert van Marwijk maakt tijdens de oefensessie achter gesloten deuren wellicht duidelijk met welke spelers hij woensdag de cruciale wedstrijd tegen Duitsland gaat beginnen. Daarbij kunnen diverse vragen worden opgeworpen. De grootste vraag zal zijn of Robin van Persie de eerste centrumspits van Oranje blijft.

De topschutter van de Premier League miste tijdens het mislukte optreden tegen Denemarken (0-1) van afgelopen zaterdag enkele riante kansen. Hij zakte een linie terug toen Klaas-Jan Huntelaar in de slotfase op het speelveld verscheen. Ook de vraag over de vleugels en de kwestie twee of toch misschien één verdedigende middenvelder zal aan bod komen.

Het is de bedoeling dat Joris Mathijsen vandaag aan de groepstraining deelneemt. De verdediger van Màlaga CF leek gisteren (zondag) al zo goed als hersteld van een hamstringblessure. "Het gaat goed met Joris", zei Van Marwijk ook. "Als hij fit blijft, dan is het logisch dat hij tegen Duitsland begint." In dat geval moet Ron Vlaar weer op de bank plaatsnemen.

Duitse bondscoach Joachim Löw zal vandaag ook met zijn ploeg achter gesloten deuren trainen.

Nederland en Duitsland staan woensdag (20.45 uur) in Charkiv tegenover elkaar op de tweede speeldag in groep B.
Categorie:
Tag(s):