vrijdag, 4. mei 2012 - 12:38

Oranje Fonds geeft 2,2 miljoen euro voor Brabantse sociale initiatieven

In 2011 steunde het Oranje Fonds 902 Brabantse sociale initiatieven met in totaal 2,2 miljoen euro. ‘Het Fonds maakt zo bij steeds meer organisaties het verschil. Zij kunnen zich ontwikkelen en meer mensen bereiken’, meldt het Oranje Fonds.

De steun van het Oranje Fonds brengt mensen bij elkaar of helpt hen bij het vinden van een nieuwe plek in de samenleving. De komende jaren zal het Oranje Fonds extra aandacht besteden aan actief burgerschap.

In Noord-Brabant ontvangen bijzondere sociale initiatieven al steun van het Oranje Fonds. Zo kreeg Stichting Welzijn Laarbeek uit Beek en Donk 15.000 euro voor een buurtbemiddelingsproject met jongeren en ontving Stichting Dorpswerkplaats Nuenen 25.000 euro voor de renovatie van de dorpswerkplaats. Zo worden mensen bij elkaar gebracht of geholpen om een nieuwe plek in de samenleving te vinden.

Actief burgerschap betekent dat mensen zelfstandig kunnen functioneren in de samenleving en er actief aan deel kunnen nemen. Daarvoor hebben ze kennis, vaardigheden en een netwerk nodig. En ze moeten bereid zijn om zich in te zetten voor een ander.

Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds, licht toe: “Ik zie dat veel gebeuren. Elke keer als ik een van onze projecten bezoek, word ik vrolijk van de vele mensen die zich onbaatzuchtig en gepassioneerd inzetten voor een ander. Die inzet steunen we, want als het financieel een tandje minder gaat, zal de behoefte aan sociaal contact alleen maar groeien.”

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in het gehele Koninkrijk der Nederlanden. Op 2 februari 2012 vierde het Fonds zijn 10-jarig bestaan. Het wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.
Provincie:
Tag(s):