dinsdag, 13. november 2012 - 9:34

Oranje Fonds in actie om strijd tegen eenzaamheid

Utrecht

In Nederland zijn veel mensen die zich eenzaam voelen. Uit onderzoek in opdracht van het Oranje Fonds blijkt dat 1,2 miljoen Nederlanders tussen de vijftig en tachtig jaar meestal alleen eten.

800 duizend mensen eten zelfs alle dagen van de week alleen. Het Oranje Fonds start daarom vandaag de actie Etentje voor een Ander om daar tijdens de feestdagen met alle Nederlanders iets aan te doen. De opbrengst van de actie besteedt het Oranje Fonds volledig aan maaltijdinitiatieven waar mensen elkaar ontmoeten. Bijna 1 miljoen ouderen zouden graag deelnemen aan een dergelijk initiatief.

Actie Etentje voor een Ander
Door deel te nemen aan de actie Etentje voor een Ander kan iedereen een bijdrage leveren aan de strijd tegen eenzaamheid. Deelnemers organiseren rond de feestdagen een gezellig etentje, een borrel of een high tea.

Zij vragen hun gasten om een bijdrage, die zij vervolgens doneren aan het Oranje Fonds. Het Fonds steunt daar initiatieven mee tegen eenzaamheid. Uit onderzoek in opdracht van het Fonds blijkt dat 49 procent van de ondervraagden tijdens de feestdagen een gezellige ontmoeting met eten en drinken organiseert.

Meer dan een half miljoen mensen zijn van zins om met dit samenzijn mee te doen aan Etentje voor een Ander. Als een groot deel van hen inderdaad een etentje organiseert, kan het Oranje Fonds vele initiatieven tegen eenzaamheid ondersteunen.
Provincie:
Tag(s):