donderdag, 17. mei 2012 - 10:19 Update: 08-07-2014 0:52

Oranje trapt vrijdag af in Lausanne

(Elf Voetbal) Het is nog een paar weken wachten maar Het Nederlands elftal opent vrijdagochtend al de voorbereiding op het Europees kampioenschap, dat op 8 juni van start gaat in Warschau. De eerste training zal plaatsvinden in het Stade Juan-Antonio Samaranch van Lausanne.

Arjen Robben, Ibrahim Afellay en Stijn Schaars voegen zich vanaf volgende week bij de selectie van 24 spelers waarover bondscoach Bert van Marwijk nu beschikt, het drietal mocht later aansluiten vanwege clubverplichtingen.

Aankomende dinsdag speelt Oranje in Duitsland een oefenduel tegen Bayern München en op 26 mei vertrekt de complete selectie weer naar Nederland voor een oefenduel met Bulgarije in de Amsterdam ArenA. Na deze oefenpartij heeft Van Marwijk nog drie dagen de tijd om zijn definitieve selectie van 23 spelers vast te stellen.

Na Bulgarije oefent Oranje ook nog tegen Slowakije (30 mei) en Noord-Ierland (2 juni). Vervolgens vertrekt de selectie op 4 juni naar het Poolse Krakau, waar Bert van Marwijk zijn mannen zal klaarstomen voor de groepsduels tegen Denemarken (9 juni), Duitsland (13 juni) en Portugal (17 juni).
Categorie:
Tag(s):