vrijdag, 12. oktober 2012 - 23:14 Update: 08-07-2014 0:46

Oranje wint bij droomdebuut Schaken

(Elf Voetbal) Het Nederlands elftal heeft niet de monsterscore neergezet waar menigeen op hoopte.

In De Kuip bleken de concentratie en de motivatie om de tegenstander een flink pak slaag te geven niet voldoende afwezig. Het resulteerde in een matte vertoning en een bescheiden 3-0 overwinning.

De openingsfase van Oranje was veelbelovend. Al na zeven minuten schoot Rafael van der Vaart het Nederlands elftal in zijn 101ste interland op een 1-0 voorsprong, na een aanval door het midden. Na een kwartier was het al 2-0. Jeremain Lens wist een voorzet precies op het hoofd te krijgen van Klaas-Jan Huntelaar, die het leer slechts hoefde te toucheren om zijn 34ste interlandtreffer te kunnen noteren.

Nederland leek wel tevreden met de zekere voorsprong en besloot het wat rustiger aan te doen. Het speltempo lag veelvuldig te laag om de druk bevolkte defensie van Andorra open te breken. De aanvallende inbreng vanaf de flanken bleef bovendien erg beperkt.

Na de rust lag het spelbeeld niet veel anders. Ruben Schaken zorgde nog voor een hoogtepunt door in zijn debuutinterland direct doeltreffend te zijn. De rechtsbuiten van Feyenoord werkte een voorzet met zijn linkerbeen in de korte hoek, hetgeen de 3-0 betekende.

In het restant van de wedstrijd slaagde Oranje er niet meer in voor veel gevaar te zorgen. Het vizier stond voorin niet op scherp en Huntelaar toonde dat het beste door van dichtbij over te schieten.
Categorie:
Tag(s):