dinsdag, 22. mei 2012 - 8:06 Update: 08-07-2014 0:51

Oranje zal gaan experimenteren tegen Bayern München

(Elf Voetbal) Het duel tussen het Nederlands Elftal en Bayern München dat vanavond op het programma staat zal niet de boeken in gaan als de meest spannende wedstrijd ooit, maar bondscoach Bert van Marwijk kan de krachtmeting wel gebruiken om te experimenteren.

Verwacht wordt dat Van Marwijk een aantal jongelingen de kans gaat geven om hun kunsten te vertonen. Eén van die spelers is Jetro Willems. De linksback van PSV overleefde al een eerste schifting en zal moeten vechten om een plaatsje te veroveren in de selectie voor het EK. De achttienjarige verdediger is momenteel de jongste speler in de selectie.

"Ik ben hier aan het genieten", zegt Willems tegenover De Telegraaf. "Het gaat hier een stuk sneller dan bij PSV of tijdens de stage in Hoenderloo. Ik denk dat de bondscoach er net als ik op rekent dat ik me snel aanpas. Anders had hij me niet meegenomen."

Willems zal naar verwachting de concurrentiestrijd aan moeten gaan met teamgenoot Wilfred Bouma. De 33-jarige verdediger heeft als voordeel dat hij ook uit de voeten kan als centrale verdediger, maar daar tegenover staat weer dat hij de laatste jaren blessuregevoelig is.
Categorie:
Tag(s):