dinsdag, 6. november 2012 - 20:09

Oud amfetaminelaboratorium gevonden in Bosschenhoofd

In het kader van een landelijke politieactie tegen telen, verkoop en vervoer van hennep is op de Willeke Joostenstraat in het Brabantse Bossschenhoofd in een loods een oud amfetaminelab gevonden.

'Het laboratorium was niet meer in gebruik', meldt de politie dinsdag. Bij de loods, waar de politie restanten aantrof van het amfetaminelaboratorium, is ook een 47-jarige man aangehouden. Hij wordt nog verhoord over zijn eventuele betrokkenheid.

De Landelijke Faciliteit Ontmanteling (LFO) van de KLPD doet onderzoek en ontmanteld het laboratorium. De brandweer ondersteunt de LFO bij de ontmanteling. Er is geen gevaar voor de omgeving.

Landelijke politieactie tegen telen, verkoop en vervoer van hennep
Maandag en dinsdag vonden in het hele land acties plaats tegen de georganiseerde hennepteelt.

De opbrengt van deze actie bevestigt nogmaals het beeld dat de hennepteelt al lang z'n onschuld heeft verloren. Geen kwekerij staat op zich en iedere teler vormt een schakel binnen een grotere crimineel proces. Een proces dat wordt beheerst door criminele organisaties die geweld, corruptie en liquidaties niet schuwen en enorme winsten voor zich opeisen.

Samenwerking
In de landelijke actie participeren de regiokorpsen alsook meerdere diensten van het KLPD, waaronder de Nationale Recherche. Ook de unit Luchtvaartpolitie van het KLPD ondersteunt de acties.

Uiteraard in samenspraak met het Openbaar Ministerie. Daarnaast werd de politie op verschillende plaatsen ondersteund door de douane, belastingdienst, gemeente en de Koninklijke Marechaussee.
Provincie:
Tag(s):