woensdag, 11. juli 2012 - 15:49

'Oud ijzer' uit tuintje vrouw blijkt mortiergranaat

Voorburg

Een 47-jarige Voorburgse trof afgelopen dinsdag bij werkzaamheden in haar tuin aan de Laan van Leeuwesteyn, naar wat zij dacht, 'oud ijzer' aan.

De vrouw wist met moeite het zware stuk roest in de kofferbak van haar auto te plaatsen, waarna zij naar de afvalverwerking van de gemeente reed om het ‘oud ijzer’ in te leveren.

De gemeenteambtenaar die het 'oud ijzer' niet vertrouwde weigerde het stuk ijzer in ontvangst te nemen en stuurde de Voorburgse naar het politiebureau.

Een wapenexpert van de politie nam geen halve maatregelen. Hij bracht het explosief naar een zo veilig mogelijke plaats en hield omstanders op afstand.

Vervolgens stelde hij de Explosieve Opruimings Dienst (EOD) in kennis. De mortiergranaat werd op het strand in Wassenaar tot ontploffing gebracht.

De politie adviseert om bij aantreffen van een granaat/bom of iets dergelijks het explosief ongemoeid te laten en de politie ter plaatse een onderzoek in te laten stellen. 'U voorkomt daarmee, dat u zichzelf en anderen daarmee onbedoeld in gevaar brengt', aldus de politie.
Provincie:
Tag(s):