woensdag, 7. maart 2012 - 14:53

Oude strippenkaarten leveren 10 duizend euro op

Brabanders hebben massaal gevolg gegeven aan de oproep van provincie Noord-Brabant en het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven, om hun oude, deels gebruikte strippenkaarten in te leveren. Dit meldt de gemeente Cranendonck woensdag.

Sinds de start van de actie in oktober vorig jaar hebben reizigers maar liefst 5.120 strippenkaarten geschonken aan Villa Pardoes. Voor elke ingeleverde strippenkaart wordt € 2,- gedoneerd aan dit vakantieverblijf voor ernstig zieke kinderen. De actie heeft dus in totaal €10.240 opgeleverd voor Villa Pardoes.

Gedeputeerde Ruud van Heugten reikte woensdag, tot grote dank en vreugde van de bewoners, de cheque ter waarde van € 8.240,- euro uit aan Villa Pardoes. Eerder reikten vervoerders Veolia en Arriva al €2.000 uit aan Villa Pardoes toen de eerste duizend strippenkaarten binnengekomen waren (10 december 2011). De actie heeft dus in totaal €10.240 opgeleverd voor Villa Pardoes.

Van Heugten: “De oude strippenkaarten krijgen een nieuwe, waardevolle bestemming. Dit is te danken aan de vele reizigers, die massaal hebben gereageerd op onze oproep en de moeite hebben genomen om hun strippenkaart op te sturen. Heel erg bedankt, namens alle kinderen in Villa Pardoes!”

Ook konden mensen hun strippenkaart inleveren in ruil voor kortingen op attracties in Brabant, zoals Safaripark Beekse Bergen, Holland Casino, Thermen Son of Chassé theater Breda. Hier hebben 632 mensen gebruik van gemaakt. De actie eindigde 31 december 2011. Deze was bedoeld om reizigers aan te sporen de papieren strippenkaart vaarwel te zeggen en over te gaan op de OV-chipkaart.

Van Heugten: “Ik hoop dat de overgang van ‘strip naar chip’ niet alleen makkelijk is voor diegenen die hebben meegedaan aan de actie, maar dat dit ook geldt voor andere busreizigers.”

Sinds 3 november 2011 is de strippenkaart niet meer geldig in de bus in Brabant.
Provincie:
Tag(s):