dinsdag, 19. juni 2012 - 9:59

Ouder echtpaar in woning overvallen en gekneveld

Rotterdam

Vier mannen hebben maadagavond een ouder echtpaar in hun woning aan de Rotterdamseweg in Rotterdam overvallen. De 71-jarige bewoners werden hierbij gekneveld en ernstig bedreigd. Het overvallenteam van Politie Haaglanden zet alles op alles om de daders op te sporen.

Iets voor 22.00 uur belde een onbekende man bij de woning aan, en vroeg om de weg. De 71-jarige man des huizes deed open en voor hij er erg in had, werd hij belaagd door vier mannen. Het echtpaar werd vastgebonden en bedreigd met een wapen. Met wat persoonlijke eigendommen ging het viertal er weer vandoor.

Nadat de hevig geschrokken slachtoffers - enige tijd later - de buren wisten te waarschuwen, werd politie gebeld. Direct werd direct een groot onderzoek in de omgeving ingesteld. Alle beschikbare politieagenten uit de regio gingen per politie-auto, motor, fiets en te voet naar de mannen op zoek, en er werd uitgebreid met getuigen en omwonenden gesproken. Ook deed de Forensische Opsporing sporenonderzoek in en om de woning. Hierbij werden ook speurhonden ingezet. De slachtoffers raakten niet gewond; zij krijgen slachtofferhulp aangeboden.

Het onderzoek naar de overval is in volle gang. Rechercheurs van het overvallenteam zijn op zoek naar vier daders, vermoedelijk van Noord-Afrikaanse komaf. Mogelijk hebben zij zich eerder die avond al in de omgeving van de woning opgehouden.
Provincie:
Tag(s):