maandag, 20. februari 2012 - 23:17

Ouders Michelle Mooij geloven niet in zelfmoord

Alkmaar

De ouders van de in januari 2010 overleden ex-turnster Michelle Mooij geloven niet dat hun dochter zelfmoord pleegde, maar mogelijk is omgebracht door haar toenmalige vriend I.

Twee jaar geleden werd de 24-jarige Michelle dood in haar flat in Alkmaar aangetroffen. In eerste instantie werden de ouders voorgehouden dat hun dochter in haar slaapkamer dood werd aangetroffen. Drie dagen later vertelde de politie dat ze zichzelf had verhangen aan een draadje aan een lampenhaakje.

Voor de politie was daarmee de zaak afgedaan, conclusie: zelfmoord. De ouders van Michelle denken daar anders over en beginnen, ondanks eerdere Kamervragen van VVD-Kamerlid Hennis-Plasschaert, een Artikel 12-procedure. Met deze procedure kan het gerecht Justitie dwingen om de zaak opnieuw te openen. Het Amsterdams Gerechtshof gaat dan bekijken of Justitie de vriend van Michelle moet gaan vervolgen.

De ouders van Michelle vermoeden dat de rol van haar toenmalige vriend veel groter is dan hij aan de politie destijds heeft verklaard. Zo zou I die bewuste nacht bij haar hebben doorgebracht. Volgens de vader van het slachtoffer zou hij in de ochtend door de kamer zijn gelopen waar zij hing om weg te gaan. 'Hij heeft haar niet uit die positie gehaald, wat ieder ander wel zou hebben gedaan,'

Ook heeft I vastgezeten voor verkrachting en mishandeling. Dit na aangifte van Michelle haar ouders. Na zijn vrijlating keerde hij weer bij haar terug tot grote schrik van haar ouders.

Het Gerechtshof zal binnen drie maanden uitspraak doen over het beklaagschrift. De advocaat van de verdachte zegt tegenover Eenvandaag dat deze zogeheten Artikel 12-procedure geen schijn van kans heeft.

BlikopNieuws zal de zaak op de voet volgen.
Provincie:
Tag(s):