donderdag, 3. mei 2012 - 21:12

Overdracht voetgangerspontje bij Veeningen

Veeningen

De gemeente De Wolden draagt zaterdag het voetgangerspontje bij Veeningen over aan Plaatselijk Belang Veeningen en Streekbelang Fort.

Het pontje is onderdeel van het wandelnetwerk in De Wolden. Een deel van de route loopt door de omgeving van Veeningen en Fort en doorkruist het Riegmeer. Samen met bestuursleden van de Belangenverenigingen Fort en Veeningen is er gekeken naar mogelijkheden om de oversteek te maken. In samenwerking met het Waterschap is het idee ontstaan om hiervoor een voetgangerspontje in te zetten.

Wethouder Henk Lammers: “Het is een mooi gebied om te wandelen. Door het Riegmeer liepen eerst twee paden dood. Door het pontje is het nu een doorgaand pad geworden. Het is fantastisch om te zien hoe we samen met de verschillende partijen tot dit mooie resultaat zijn gekomen.” In februari is het pontje te watergelaten. Het pontje is financieel haalbaar dankzij subsidie van de Provincie Drenthe in het kader van het TenneT-projecten.

Vrijwilligers uit Fort en Veeningen hebben hard gewerkt om de steigers aan te leggen en de kade netjes te maken. Het RTV Drenthe radio programma Hemmeltied doet zaterdag rechtstreeks verslag van de overdracht, tussen 11.00 en 12.00 uur. Na de officiële overdracht is in het Dorpshuis onder andere nog een optreden van het piratenkoor ’t Zwarte Gat.
Provincie:
Tag(s):