maandag, 16. april 2012 - 11:00

Overleden marathonloper(14) had al eerder hartproblemen

De 14-jarige jongen die zondag overleed bij de 10-kilometerloop van de marathon in Rotterdam had al eerder een hartaanval gehad. Dit melden verschillende media maandag.

De VWO-leerling werd zondag na de finish onwel en overleed later in het ziekenhuis aan een hartstilstand. Toch was de jongen door artsen volledig gezond verklaard, aldus rector Huub van der Linden van het Maurick College in Vught, waar de jongen in de derde klas zat.

Vorig jaar september had de jongen nog een hartstilstand gekregen tijdens de training van zijn hockeyclub. Hij is toen overgebracht naar het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen. Daar is hij toen onderzocht, maar volgens de artsen was de jongen helemaal gezond.

De school doet al jaren met de derdeklassers mee aan de hardloopwedstrijd, zegt rector Van der Linden. De gezondheid van de jongen was nu wel een punt van zorg, omdat hij in september op het hockeyveld in elkaar was gezakt.
Rector van de Linden tegen de NOS:'Maar hij is daarna helemaal onderzocht in het academisch ziekenhuis in Nijmegen en gezond verklaard. We hebben veel contact gehad met de ouders en in goed overleg besloten dat hij mee kon doen aan de 10 kilometer. Het is toch een jongen van 14 en die kun je niet kooien.'

Volgens Omroep Brabant is de officiële leeftijd om de tien kilometer te mogen lopen is zestien jaar.

De organisatie van de marathon betuigt medeleven op haar website. 'De organisatie betreurt het ten zeerste dat een deelnemer na de marathon is overleden. Ons medeleven gaat uit naar zijn familie, schoolgenoten en andere betrokkenen.'
Provincie:
Tag(s):