vrijdag, 17. februari 2012 - 12:48

Overlijden Michael van Dijk (10) noodlottig ongeluk

Luttelgeest

Het Team Grootschalige Opsporing (TGO 33) heeft afgelopen donderdag het onderzoek naar het overlijden van Michael van Dijk uit afgesloten. Uit het onderzoek is niet gebleken dat er sprake is van een misdrijf. Alle feiten en omstandigheden wijzen op een noodlottige gebeurtenis waarbij Michael van Dijk door het ijs is gezakt.

Direct na het verdwijnen van Michael schaalde de politie Flevoland op. Er werd systematisch en met steeds meer mensen, materieel en technische middelen gezocht. Bij deze grote gecoördineerde zoekactie werden leden van de Mobiele Eenheid, brandweer en brandweerduikers, speurhonden, reddingshonden, politiehelikopters en defensie duikploegen ingezet. Naast de zoekactie startte politie Flevoland ook een Team Grootschalige Opsporing om een eventuele strafrechtelijke verdwijning te onderzoeken.

Via de media, AmberAlert en social media werden getuigen opgeroepen. Massaal kwamen tips, adviezen en aangeboden hulp binnen. Vele tientallen tips en meldingen van burgers zijn door het rechercheteam onderzocht en uitgelopen. Tientallen getuigen zijn uitgebreid gehoord door rechercheurs. Onderwijl ging de zoektocht naar Michael, ondanks het winterse weer, alle dagen door. Op zondag 5 februari werd het lichaam van Michael onder het ijs aangetroffen. Dit gebeurde met behulp van sonarapparatuur van de Koninklijke Marine. Geruchten dat Michael mogelijk op het ijs zou zijn geduwd, in een auto zou zijn gesleurd of dat er een ruzie met Michael was geweest, zijn uitvoerig onderzocht. Van geen enkel misdrijfscenario zijn feiten of aanwijzingen vastgesteld, alle feiten en omstandigheden wijzen op een noodlottig ongeval.
Provincie:
Tag(s):