vrijdag, 30. maart 2012 - 13:41 Update: 08-07-2014 0:53

Overstappen energieleverancier kan honderden euro's schelen

Den Haag

De halfjaarrapportage over de energiemarkt voor consumenten over de tweede helft van 2011 geeft een actueel inzicht in de belangrijkste trends.

'Zo zien we dat consumenten voor elektriciteit tot maximaal 52 euro per jaar kunnen besparen bij een driejarig contract en tot maximaal 107 euro voor gas bij een eenjarig contract', meldt de NMa vrijdag.

Het grootste voordeel kan gepakt worden door consumenten die een contract voor gas én elektriciteit afsluiten. Bij een contract voor onbepaalde tijd kan dit oplopen tot 464 euro per jaar.

Overstappen door consumenten prikkelt energieleveranciers om met scherpe prijzen te komen. En om met elkaar te concurreren. Overigens concurreren leveranciers niet alleen op prijs, maar ook op kwaliteit en allerlei innovaties.

Consumenten stappen over als ze denken meer dan 190 euro te kunnen besparen op jaarbasis. Veel consumenten hebben het gevoel dat die besparing niet gehaald kan worden.

In werkelijkheid zijn de prijsverschillen erg groot, dus de kans is groot dat het gewenste bedrag wel bespaard kan worden door over te stappen. Echter, er is een grote groep die bij de eigen leverancier blijft omdat ze tevreden zijn.
Categorie:
Tag(s):