zondag, 12. augustus 2012 - 23:30

Overstekende voetganger dood door hardrijders

Den Haag

De 33-jarige automobilist die vrijdagavond 10 augustus op de Weimarstraat in Den Haag een dodelijk ongeval veroorzaakte wordt maandag 13 augustus voorgeleid bij de rechter-commissaris.

'Uit het eerste voorlopige onderzoek is vastgesteld dat de man met vermoedelijke snelheid 99 km/u reed en daarbij de overstekende 43-jarige Hagenaar aanreed. De man overleed vrijwel direct aan zijn verwondingen', meldt de politie zondag

Vrijdagavond omstreeks 19.10 uur kreeg de politie meerdere meldingen van een ernstig ongeval op de Weimarstraat. Toen meerdere eenheden ter plaatse kwamen, bleek dat de 33-jarige Haagse bestuurder van een personenauto een man had aangereden die met zijn fiets de Weimarstraat lopend overstak. Het slachtoffer liep daarbij vermoedelijk op de voetgangersoversteekplaats.

Tweede automobilist
Ook een achter de 33-jarige Hagenaar rijdende automobilist werd aangehouden. Deze 29-jarige Hagenaar reed achter de 33-jarige bestuurder aan en reed, zoals uit onderzoek bleek met een snelheid van 74 km/u. Ook twee inzittenden van beide personenauto’s (21 en 24 jaar) werden aangehouden. Zij werden na verhoor op zaterdag 11 augustus heengezonden.

Voorgeleiding rechter-commissaris
De 33-jarige Hagenaar wordt maandag 13 augustus voorgeleid bij de rechter-commissaris. Het rijbewijs van beide bestuurders werd ingevorderd. Ook moesten zij beiden een bloedproef ondergaan ten einde vast te stellen of er sprake is van alcohol- en of drugsgebruik.

Uitvoerig onderzoek
De verkeersongevallen dienst (TOD) van politie Haaglanden en de verkeerspolitie verrichtte op de plaats van het ongeval een uitgebreid onderzoek. De Weimarstraat was geruime tijd voor al het verkeer afgesloten. Beide personenauto’s werden ten behoeve van dit onderzoek in beslag genomen.

Het onderzoek naar het dodelijk ongeval gaat de komende dagen door. De verkeerspolitie hoorde inmiddels al een groot aantal getuigen. Diverse personen verklaarden dat beide bestuurders met zeer hoge snelheid over de Weimarstraat reden. Voor een aantal getuigen, die zeer ontdaan waren, werd slachtofferhulp ingeshakeld.
Provincie:
Tag(s):