vrijdag, 20. juli 2012 - 20:56

Overval op geldloper bij Hart van Nederland

Haastrecht

Het programma Hart van Nederland van SBS6 besteedt vrijdag 20 juli om 22.50 uur aandacht aan de mislukte overval op een geldloper bij een supermarkt in Haastrecht.

Op vrijdag 29 juni rond 10.20 uur kwam een geldauto bij het filiaal van C1000 aan de Kleine Haven om geld op te halen. Vlak nadat de geldloper de supermarkt in was gelopen, rende er een gemaskerde man naar binnen. De geldloper zag de overvaller aankomen en kon op tijd de kantoorruimte bereiken en de deur op slot draaien. De overvaller heeft tevergeefs geprobeerd ook het kantoortje binnen te komen en is uiteindelijk zonder buit gevlucht in een lichtgrijze auto, waarbij het stuur aan de rechterkant zat. De overvaller reed via de Grote Haven naar de rotonde en sloeg daar rechtsaf richting Gouda.

Op bewakingsbeelden is te zien dat de auto kort na aankomst van de geldwagen aan komt rijden. Ongeveer een minuut later is te zien dat de auto met hoge snelheid vertrekt. Het gaat mogelijk om een Daewoo/Chevrolet Tacuma of een Nissan Almera Tino.

Signalement overvaller
Het gaat om een jonge man van ongeveer 1.85 meter lang, met een slank postuur. Hij droeg een jas met capuchon en een broek, die donkerder was dan de jas. Voor zijn mond droeg hij een zwarte doek. Hij sprak met een Oost-Europees accent.

Opvallend waren zijn blauwe sportschoenen met donkere strepen op de zijkant. De schoenen hadden zwarte zolen, die aan de zijkant deels wit waren.

De overvaller had een groot mes in zijn handen. Ook had hij een opvallende tas bij zich. Het gaat om een rechthoekige, groenachtige tas. De versterkte hoeken hadden een andere kleur, mogelijk rood of bruin.

Getuigen gezocht
De politie wil graag spreken met mensen die de dader menen te herkennen aan de combinatie van zijn Oost-Europese accent, de blauwe sportschoenen, de groenachtige tas met versterkte hoeken en de lichtgrijze auto met het stuur aan de rechterkant.

Het is goed mogelijk dat de dader in de periode voor de overval de situatie in en rond de supermarkt heeft verkend. De politie wil daarom ook in contact komen met mensen die de lichtgrijze auto met het stuur aan de rechterkant in de periode voor 29 juni in de omgeving van de Kleine Haven hebben gezien.

Mensen die andere informatie hebben die kan helpen bij het oplossen van deze overval, wordt u gevraagd te bellen met 0900-8844.

De uitzending van Hart van Nederland op vrijdag 20 juli begint om 22.50 uur. Naderhand is de uitzending terug te zien via de website van het programma.
Provincie:
Tag(s):