donderdag, 15. november 2012 - 21:46

Overvallen goudverkoopsters blijken niet goudeerlijk

Beek

Het overvallenteam van de politie Noord- en Oost-Gelderland heeft het onderzoek naar de overval op twee goudverkoopster afgerond. 'Gebleken is dat de overval in scène is gezet', meldt de politie donderdag.

'Naast de beide vrouwen zijn er nog drie verdachten aangehouden. Tegen allen wordt proces-verbaal opgemaakt', aldus de politie.

'Overval'
De overval werd op 31 maart van dit jaar bij de politie gemeld. De vrouwen zouden die avond, na hun werk, op de Peeskesweg in Beek zijn klemgereden door een auto. De inzittenden bedreigden hen met een vuurwapen en gingen er met goud en geld vandoor.

In scène gezet
Het regionaal overvallenteam is direct met meerdere politie-eenheden een onderzoek begonnen, maar trof de bewuste auto niet meer aan. Tijdens het onderzoek rezen steeds meer twijfels over het waarheidsgehalte van de afgelegde verklaringen. Uiteindelijk kon worden vastgesteld, dat de hele overval in scène was gezet.

In het onderzoek, dat in samenwerking met de Duitse politie werd verricht, zijn in totaal vijf personen als verdachte aangehouden en verhoord.

Naast de twee goudverkoopsters, een 36-jarige vrouw uit ’s Heerenberg en een 29-jarige vrouw uit Kleve (Duitsland) zijn er nog drie mannen aangehouden. Het gaat om twee Apeldoorners (38 en 43 jaar) en een 42-jarige Edenaar.

Tegen alle verdachten, die inmiddels allen weer op vrije voeten zijn gesteld, is proces-verbaal opgemaakt voor verduistering in dienstbetrekking, of medeplichtigheid daaraan.
Provincie:
Tag(s):