zondag, 19. februari 2012 - 0:11

Overvallers supermarkt Stadskanaal aangehouden

Stadskanaal

De politie heeft drie mannen (19, 19 en 16 jaar) jaar uit Stadskanaal aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een overval op een supermarkt. Die overval vond afgelopen maandag plaats aan de Poststraat in Stadskanaal.

Rond 20.05 uur die avond kwamen twee mannen met bivakmutsen de supermarkt binnen. Zij bedreigden de kassamedewerksters met een voorwerp dat sterk op een vuurwapen leek en eisten geld. De daders gristen geld uit de kassalade en renden vervolgens met de buit naar buiten. Zij gingen er op een fiets vandoor. De fiets is even later door de politie in de omgeving terug gevonden.

Het roofcoördinatieteam van de politie stelde direct een onderzoek in naar de overval. De politie nam meerdere verklaringen op van slachtoffers en de getuigen. Ook werden bewakingsbeelden veiliggesteld door het team digitale opsporing. In de afgelopen dagen kreeg de politie informatie binnen over de overvallers. Na gedegen recherchewerk kon de politie vrijdagavond de drie verdachten in Stadskanaal aanhouden.
Provincie:
Tag(s):