zaterdag, 17. maart 2012 - 16:53 Update: 08-07-2014 0:53

Pa Guidetti: 'De tranen rolden over zijn wangen'

(Elfvoetbal) Hij is de held van Feyenoord en één van de revelaties van het Eredivisie-seizoen 2011/2012. Zijn naam: John Guidetti. Pa Mike Guidetti (57) noemt de ontwikkeling van zijn zoon 'ongekend'. "Toen ik omkeek rolden de tranen over zijn wangen."

Vader Guidetti zat in De Kuip tijdens de Klassieker tegen Ajax (4-2). In het AD blikt hij terug op de beladen competitiewedstrijd. "Voor de thuiswedstrijd tegen Ajax waren er veel vrienden en familie over uit Zweden. Om ruimte te maken voor onze gasten besloot ik met een vriend tussen de fanatieke supporters van Feyenoord te gaan zitten. De mensen kregen door dat wij uit Zweden kwamen, maar hadden geen idee dat wij familie van John waren.

'Geef ze een plek, ze komen uit het land van Guidetti', riepen supporters toen wij wilden gaan zitten. Achter mij zat een beer van een gozer, die bloedfanatiek meeleefde. Toen Ajax op 3-2 kwam, werd hij stiller. Vlak voor tijd maakte John de vierde en bevrijdende treffer. Ik dook ineen omdat ik een orkaan van vreugde van hem verwachtte, maar ik hoorde niks. Toen ik omkeek rolden de tranen over zijn wangen. Toen begreep ik wat deze club uniek maakt. Het was de meest indrukwekkende ervaring die ik wat betreft clubliefde ooit heb beleefd. En natuurlijk was ik trots dat mijn zoon daar een steentje aan bij had gedragen."

In de Eredivisie loopt Guidetti één op één met achttien uit achttien. Imponerende cijfers, beseft ook Guidetti's vader. "Natuurlijk is dit meer dan wij ooit hadden kunnen verwachten en hopen. Wat hier met mijn zoon gebeurt, is ongekend."
Categorie:
Tag(s):