vrijdag, 6. juli 2012 - 17:20

Parcours Eneco Tour 2012 bekend

Op maandag 6 augustus doorkruist de Eneco Tour 2012 Zeeland. De renners finishen die dag in Middelburg. De Eneco Tour is onderdeel van de internationale wielerkalender, de UCI World Tour.

Onder deze World Tour vallen ook de zwaarste rittenkoersen als de Tour de France, Giro d' Italia en de Spaanse Vuelta. De Eneco Tour 2012 wordt in Nederland en België verreden tussen 6 en 12 augustus en is live te volgen op televisie.

Het parcours door Zeeland laat alle facetten van het Zeeuwse landschap zien. De renners komen Zeeland binnen via Schouwen-Duiveland en rijden via de Oosterscheldekering en de Pijlerdam Walcheren op. Na een doorkomst door Middelburg (om 15.20 uur) fietsen de renners langs de Walcherse kust waarna ze omstreeks 16.20 uur over de finish op de Dam in Middelburg rijden. De hele middag zijn er activiteiten op de finishlocatie de Dam. Eén ervan is de Eneco Kids Ride, deze start om 13.30 uur.

Op zondag 5 augustus worden in Waalwijk de ploegen gepresenteerd. Dan zal het ook volledig zeker zijn of Alberto Contador de Eneco Tour gebruikt om zijn comeback te maken. De dopingschorsing van de 29 jarige renner van Saxo Bank loopt namelijk op 5 augustus af. Tegen de radiozender Cadena Cope heeft de Spanjaard zijn deelname reeds bevestigd.

Meer informatie: www.enecotour.nl
Provincie:
Tag(s):