maandag, 10. september 2012 - 11:23

'Parkeer uw auto zodat de brandweer er langs kan'

Deventer

De brandweer gaat “kaarten” uitdelen aan hinderlijk geparkeerde auto’s. Tijdens niet-urgente ritten steken brandweerlieden de komende tijd flyers achter de ruitenwissers van die auto’s.

De kaarten zijn bedoeld als een verzoek om de brandweermensen te helpen hun werk goed te doen.

Elke seconde telt
De brandweer heeft soms moeite de brand te bereiken door verkeerd geparkeerde auto’s. Of een auto staat op de brandkraan geparkeerd, waardoor de brandweer moeilijk bij het bluswater kan komen. En dat terwijl elke seconde telt bij een brand. Automobilisten hebben vaak niet door dat dit ten koste gaat van de eigen veiligheid en die van de buurt.

U helpt de brandweer toch ook?
“Het is ontzettend belangrijk dat mensen weten wat ze zelf kunnen doen. Een klein brandje kan snel een grote brand zijn. Daarom moet de brandweer snel bij de brand kunnen komen en meteen gebruik kan maken van de brandkraan” zegt Michel Thijssen, brandweercommandant. “Ik wil iedereen vragen bij te dragen aan de brandveiligheid in hun eigen buurt.”

Niet alleen is het in Deventer dat de brandweer vaak moeite heeft om bij een brand te komen door hinderlijk geparkeerde auto’s. Ook in andere delen van het land wordt door de brandweer het publiek regelmatig verzocht rekening te houden met parkeren.
Provincie:
Tag(s):