zaterdag, 21. april 2012 - 19:02

Passagierstreinen botsen in Amsterdam. Rover: 56 zwaargewonden.

Amsterdam

In Amsterdam zijn zaterdagavond ter hoogte van het Westerpark twee treinen op elkaar gebotst. Een woordvoerster van de NS liet eerder vanavond weten dat daar in ieder geval 33 gewonden bij gevallen zijn. Maar volgens de laatste berichten zijn er circa 136 gewonden gevallen, waarvan 56 zwaargewonden. Dit meldt reizigersorganisatie Rover.

Van de gewonden zijn er 13 zeer ernstig gewond en 43 ernstig. Nog eens circa 70 passagiers zijn lichtgewond geraakt. Alle gewonden zijn uit de trein gehaald en naar verschillende ziekenhuizen in de stad gebracht, zo valt te lezen bij AT5.

De aanrijding vond plaats rond 18.30 uur tussen Amsterdam Centraal en station Amsterdam Sloterdijk. Het gaat om twee passagierstreinen.

De treinen hebben flink wat schade opgelopen. Door de aanrijding rijden er tussen Amsterdam Centraal en Zaandam geen treinen. Spoorbeheerder ProRail verwacht dat dit de rest van de dag duurt.

Over de exacte toedracht van het ongeval wordt nog onderzocht maar volgens de woordvoerster van de NS is het goed mogelijk dat één van de treinen een sein gemist dan wel verkeerd geïnterpreteerd heeft.

VUmc vangt slachtoffers treinongeluk op

VU medisch centrum vangt slachtoffers op van het treinongeval tussen Amsterdam
Centraal en Amsterdam Sloterdijk. VU medisch centrum heeft fase 3 van het
rampenopvangplan in werking gesteld.

Tot nu toe (23.15 u) zijn er 26 slachtoffers binnengebracht. De eerste opvang vangewonden vindt plaats op de Spoedeisende Hulp (SEH). Nadere informatie over ernst en aard van het letsel van de slachtoffers wordt nu niet bekend gemaakt.
Provincie:
Tag(s):