vrijdag, 13. april 2012 - 17:37

Passantenonderzoek na bedreiging in park Bemmel

Bemmel

Na een bedreiging vorige week donderdag 5 april door een tot dusver onbekende man in het park aan de Wardstraat in Bemmel heeft de politie donderdag 12 april een passantenonderzoek gehouden. Daarbij werden tientallen voorbijgangers bevraagd.

Een 16-jarige Bemmelse meldde zich vorige week bij de politie nadat ze in het park door een onbekende man met een mes zou zijn bedreigd. De man zou mogelijk uit zijn geweest op haar geld. Na een schermutseling had het meisje de man weten de ontwapenen waarna hij op de vlucht sloeg. Nadien trof een speurhond van de politie een mes aan wat gebruikt zou zijn bij het voorval.

Bij het onderzoek tot dusver hoopt de politie aan de hand van getuigen meer informatie te verkrijgen om de dader op te kunnen sporen. Het passantenonderzoek van gisteravond leverde interessante informatie op. Zeker vier mogelijke getuigen zullen nader worden verhoord. Ook is de politie nog op zoek naar een aantal specifieke getuigen die wel gezien zijn maar zich nog niet gemeld hebben.

Zo waren er de bewuste avond een stel (man en vrouw) op een bank bij de ingang van het park. Ook is er een stel (man en vrouw) gezien dat rond het bewuste tijdstip van het voorval (omstreeks 20:00 uur) met een bruine Labrador door het park liep. Zij kunnen wellicht belangrijke informatie hebben die kan leiden tot de opsporing van de dader.

Van de onbekende dader is tot nu toe alleen bekend dat het om een blanke man ging van ongeveer 30 jaar met kort blond haar, ongeveer 1.70 a 1.75 m lang en gekleed in een donkere jas. De man had een normaal postuur en droeg een donkere sjaal om zijn gezicht.
Provincie:
Tag(s):