zaterdag, 11. februari 2012 - 17:33

Personen uit auto geknipt na ongeval A 28

Bij het knooppunt Rijnsweerd net voorbij de afslag De Bilt/ De Uithof is een personenauto met daarin een ouder stel in botsing gekomen met een vrachtwagen.

In eerste instantie leek het letsel wel mee te vallen. De man, die achter het stuur zat, moest wachten tot de auto door de brandweer gestabiliseerd was. Maar eers moest de vrachtwagen achteruit worden gereden, zodat de bestuurde van de auto uit kon uitstappen en zijn vrouw daarna uit het voertuig kon worden geknipt. Dit in verband met nekklachten.

Om dit allemaal goed te laten verlopen, moesten een paar banen worden afgesloten en ontstond er vanuit Amersfoort wel wat file. Sommig weggebruikers waren hie rniet blij mee en dachten door de middenberm via parallelbanen sneller thuis te komen. Maar zij konden na een gesprekje en een bon verder rijden en waren dus alsnog net zo snel thuis als de rest. Maar dan wel met een gele bon bij zich. Hoeveel weggebruikers er op de bon zijn gegaan, is niet bekend, maar er zijn zeker zo'n 7 à 8 auto's aangehouden en opgeschreven.

Uiteindelijk heeft de brandweer uit De Bilt de personen uit het voertuig geknipt.
Provincie:
Tag(s):