woensdag, 14. november 2012 - 15:26

Peuter 's nachts door politie uit hennepkwekerij gehaald

Utrecht

In de nacht van dinsdag op woensdag stuitte de politie bij het aantreffen van een hennepkwekerij in de Edisonstraat in Utrecht op een drie-jarige peuter. Dit heeft de politie woensdag bekendgemaakt.

Naast het kind van drie jaar trof de politie ook vier mannen en twee vrouwen aan die allen werden aangehouden. Het 3-jarig kindje is door rechercheurs overgedragen aan en ondergebracht bij Jeugdzorg. Behalve meer dan 330 hennepplantjes is de vers geknipte oogst wiet in beslag genomen.

Onderzoek
Agenten in burger stelden een onderzoek in nadat informatie uit een lopend onderzoek een woning in beeld bracht aan de Edisonstraat. Terwijl rechercheurs de woning observeerden arriveerde een bestelbus en later ook een personenauto.

Rond 05.00 uur verschenen enkele personen met meerdere zakken die in de bestelauto werden gelegd. Dat was het sein voor de agenten om de vertrekkende bestelbus aan de kant te zetten en te controleren. In de bestelbus werden zakken vol vers geknipte wiet aangetroffen en in beslag genomen.

Na overleg met een hulpofficier van justitie werd de bewuste woning betreden. In het pand werd een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Meer dan 330 plantjes werden daarbij aangetroffen en in beslag genomen.

Behalve vier mannen zijn ook twee vrouwen aangehouden. Drie mannelijke verdachten zijn afkomstig uit Bulgarije en in de leeftijd van 24, 32 en 42 jaar. De vierde verdachte is een Nederlander en 41 jaar. De twee vrouwen zijn 22 en 32 jaar en eveneens afkomstig uit Bulgarije.

Het 3-jarig kindje is opgevangen en aan de zorg van specialisten van Jeugdzorg overgedragen. Alle verdachten zijn in verzekering gesteld en zitten vast. Een specialistisch bedrijf heeft de hennepkwekerij ontmanteld en ter vernietiging aangeboden.
Provincie:
Tag(s):