zondag, 11. november 2012 - 18:51

Pieter Hilhorst gekozen als opvolger Asscher

Amsterdam

Pieter Hilhorst is door de fractie van de Partij van de Arbeid Amsterdam gekozen als nieuwe wethouder die Lodewijk Asscher moet gaan opvolgen. Dat maakt Hilhorst en zijn partij zojuist bekend.

Hilhorst is een gedreven politicoloog, columnist, publicist, essayist, redacteur voor spraakmakende actualiteitenprogramma’s, programmamaker en televisie-ombudsman die zijn maatschappelijke betrokkenheid wil doorzetten met andere middelen.

PvdA: “Er komt veel op ons af, maar het regeerakkoord biedt ook kansen die Pieter Hilhorst met beide handen aan wil pakken. De fractie heeft er alle vertrouwen in dat hij wat op ons afkomt als wethouder in goede banen kan leiden in samenwerking met de collega-wethouders, met de partijen in de gemeenteraad en bovenal met de Amsterdammers”, aldus Frank de Wolf, fractievoorzitter van de PvdA Amsterdam.

Twintig kandidaten meldden zich voor de functie van wethouder. De gemeenteraad zal naar verwachting op 28 november beslissen over de voordracht van de PvdA-fractie. De keuze is uitdrukkelijk niet die voor politiek leider. Dat is aan de leden van de PvdA Amsterdam.
Provincie:
Tag(s):