maandag, 27. februari 2012 - 10:10

Plasterk: recessie is schuld van beleid Rutte

In een column die Ronald Plasterk heeft ingesproken in verband met zijn campagne voor het PvdA-leiderschap zegt het PvdA-Kamerlid dat 'de recessie te wijten is aan het uitzonderlijk domme beleid van de Rutte-regering'. Dit meldt RTL Nieuws maandag.

Plasterk was jarenlang verbonden aan het programma Buitenhof en deze column werd dan ook gedaan in de stijl van dit programma.

In zijn column wijst Plasterk erop dat Nederland, dat een triple-A status heeft, het enige Noord-Europese land is dat in een recessie is beland. Volgens Plasterk moet Nederland volgend jaar helemaal niet extra gaan bezuinigen. Dan zou de groei nog lager uitkomen met als resultaat dat de belastinginkomsten nog verder afnemen.

De Europese Commissie heeft geconcludeerd dat de economie in Nederland terugloopt door achterblijvende binnenlandse bestedingen door de bezuinigingen en de verlammende onzekerheid op de woningmarkt. Er moet dus niet bezuinigd worden volgens Plasterk, maar meer geïnvesteerd worden.
En desnoods bereikt Nederland dan de 3%- grens één of twee jaar later.

Volgens Plasterk gaven de makers van het pact ons ook de mogelijkheid om vrijstelling te vragen van de strenge begrotingsregels uit Brussel. Nederland kan aan de Europese Commissie om die vrijstelling vragen omdat in ons land uitzonderlijke omstandigheden gelden. Volgens Plasterk zijn deze uitzonderlijke omstandigheden 'het uitzonderlijke domme beleid van de Rutte-regering.'
Provincie:
Tag(s):