woensdag, 11. april 2012 - 23:14

Plofkraak pinautomaat

Wijchen

Rond 03.40 uur werden bewoners rond de Lepelaarstraat in Wijchen wakker van een harde knal. Verschillende getuigen belden de politie hoe zij zagen dat een pinautomaat van een bank in de Lepelaarstraat werd gekraakt. Meerdere overvallers zijn er met een onbekend geldbedrag vandoor.

Agenten waren snel bij de Lepelaarstraat in Wijchen maar de overvallers waren net weg. De agenten troffen een auto aan, op de parkeerplaats tegenover de bank. De auto stond er met draaiende motor, was flink beschadigd, rookte en bleek gestolen. De brandweer is gekomen om de auto te blussen. De auto is vermoedelijk gebruikt om de pinautomaat te rammen want ook deze was flink beschadigd.

Meerdere getuigen vertelden de agenten hoe ze een harde knal hadden gehoord en de pui van de bank is ook zichtbaar beschadigd. Rechercheurs hebben getuigen gehoord, deden dezelfde nacht onderzoek en het onderzoek wordt nog vervolgd met een buurtonderzoek. De bankmanager heeft aangifte gedaan van de kraak en camerabeelden zijn in beslag genomen om nader te bekijken.

Vlak voordat de politie arriveerde, zag een getuige hoe meerdere mannen in een donkere personenauto (mogelijk VW GOLF) wegrijden.
Provincie:
Tag(s):