woensdag, 28. november 2012 - 11:07

Poging doodslag op agent in vrije tijd

Bunnik

In de nacht van dinsdag 27 op woensdag 28 november kreeg een agent in vrije tijd op de Schoudermantel klappen van een bestuurder van een bestelbusje.

Rond 00.15 uur kreeg de politie melding dat een agent in vrije tijd een man had gearresteerd bij de spoorwegovergang op de Schoudermantel. De agenten troffen de collega-agent aan die de verdachte, een 26-jarige Zeistenaar, onder controle hield met een armklem.

Het bleek dat de spoorwegovergang een storing had waardoor de hefbomen gesloten bleven. De verdachte reed door de dichte spoorbomen heen en moest vervolgens stoppen voor een andere auto. De agent sprak de verdachte aan en legitimeerde zichzelf als politiemedewerker. De agent zag dat de verdachte onvast ter been was en kennelijk teveel had gedronken en hield hem aan. De verdachte wilde met zijn auto ontkomen maar de agent hield hem vast. De verdachte reed een andere auto aan en de agent kwam klem te zitten tussen deur van het bestelbusje. Na een worsteling kreeg de agent de verdachte onder controle en hield hem op de grond. De twee agenten kwamen toen aanrijden en arresteerden de Zeistenaar.

De betrokken agent heeft aangifte gedaan van poging doodslag.
Provincie:
Tag(s):