donderdag, 5. januari 2012 - 20:20

Poging overval op cafetaria, Oost-Souburg

Oost-Souburg

Woensdagavond rond 19.45 uur is gepoogd het cafetaria in de Kanaalstraat in Oost-Souburg te overvallen.

Een 42-jarige medewerker van de snackbar was rond dat tijdstip aan het werk. In de zaak stonden ook klanten. De medewerker hoorde dat er iemand binnenkwam en toen hij de zaak in keek, stond hij oog in oog met een donker geklede man.

De onbekende man bedreigde de medewerker met een wapen en vroeg om geld. Hierop is de medewerker op de overvaller toegestapt en heeft hem weg kunnen jagen. De overvaller is vertrokken zonder buit. De 42-jarige man is gewond geraakt aan zijn arm, als gevolg van de overval. Hij is in het ziekenhuis behandeld aan zijn verwonding, maar hoefde niet te worden opgenomen.

Meteen na de overval is de politie gebeld en is een onderzoek gestart. De technische recherche van Politie Zeeland is naar de plaats delict gegaan en heeft daar sporen afgenomen. Ook hebben agenten meteen een aangifte en een getuigenverklaring opgenomen. Andere agenten hebben een uitgebreide zoekslag gemaakt naar de dader of daders van de overval. Tot nu toe zonder resultaat. Ook is er een buurtonderzoek gehouden.

Het is nog niet bekend of de overval is gepleegd door één of meerdere personen. Van de man die in de snackbar de bedreiging uitte is een signalement bekend: hij is ongeveer 1.75 lang. Hij heeft een slank postuur en was in donkere kleding gekleed, ook was zijn gezicht bedekt.

Mensen die iets verdachts hebben gezien voor of na de overval, of die bijvoorbeeld de overvaller hebben zien lopen ten tijde van het incident, of die op een andere manier de Zeeuwse politie kunnen helpen aan informatie over dit delict, worden verzocht zich te melden op het politiebureau in Vlissingen of te bellen met 0900-8844. Van de getuigen die in de zaak aanwezig waren op het moment van de overval, zijn alle gegevens al genoteerd door de agenten, dus die hoeven zich niet meer te melden.

Getuigen die gegarandeerd anoniem informatie willen doorgeven, kunnen contact opnemen met de Criminele Inlichtingen Eenheid (CIE) van Politie Zeeland. Het telefoonnummer waar zij naar kunnen bellen is: 06-28621551.
Bij de CIE is uw anonimiteit absoluut gewaarborgd. Uw informatie kan wellicht bijdragen aan de oplossing van deze overval.
Provincie:
Tag(s):