zaterdag, 11. februari 2012 - 20:46

Politie arresteert twee verdachten na wilde achtervolging

Valkenswaard

De politie heeft zaterdagochtend na een achtervolging door Valkenswaard twee mannen uit Hasselt aangehouden.

Rond 4.15 uur zagen surveillerende agenten een auto over de Eindhovenseweg in de richting van Valkenswaard rijden. Omdat de wagen erg hard reed, gingen de agenten er achteraan. Daarbij werden snelheden van zo'n 180 km/u bereikt.

Verkeersovertredingen
De bestuurder van de wagen negeerde het stoptransparant, de lichtseinen en de optische- en geluidsignalen van de achtervolgende politiewagen en reed met hoge snelheid door Valkenswaard. Daarbij reed hij via de verkeerde kant over enkele rotondes, negeerde rode verkeerslichten en reed over enkele stoepen. Tijdens de achtervolging raakten twee politieauto's beschadigd tijdens pogingen om de wagen te laten stoppen.


Eerste verdachte aangehouden
Uiteindelijk stopte de auto op een fietspad op de Luikerweg waarna de twee inzittenden er te voet vandoor gingen. De agenten zijn er achteraan gegaan en kregen vrij snel één van de twee mannen te pakken. De 24-jarige inwoner van Hasselt is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De andere man kon op dat moment nog ontsnappen.

Tweede verdachte aangehouden
Enkele uren later reed één van de agenten die bij de achtervolging betrokken was geweest naar huis. Toen hij net over de grens met België was, zag hij een man lopen die voldeed aan het signalement van de ontsnapte verdachte. Hij heeft de man aangehouden en overgedragen aan de gewaarschuwde Belgische politie. Deze verdachte is een 34-jarige man uit Hasselt. Hij zit nog vast in België maar om zijn uitlevering is gevraagd. De politie onderzoekt nog waarom de mannen ervandoor gingen.
Provincie:
Tag(s):