woensdag, 25. april 2012 - 8:22

Politie arresteert verdachte van mishandeling en bedreiging Nieuwe Binnenweg

Rotterdam-West

De politie hield dinsdagavond een 30-jarige man aan op de Raaphorststraat in Rotterdam. De man wordt verdacht van mishandeling, bedreiging en gijzeling van drie jongens in de leeftijd van 14 en 15 jaar.

Drie jongens in de leeftijd van 14 en 15 jaar staken op zaterdag 31 december 2011 vuurwerk af in de omgeving van de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam-West. Rond 19.00 uur liepen twee mannen op hen af die hen beschuldigden van inbraak in een auto. De achterruit zou zijn ingeslagen en een tas met een kilo verdovende middelen zou uit hun auto gestolen zijn. De auto, een donkerkleurige Volkswagen golf, stond geparkeerd aan de Korenaarstraat.

De drie jongens werden vervolgens door de twee mannen meegenomen naar een parkeergarage aan de Nieuwe Binnenweg. Daar zijn zij mishandeld door het tweetal. Eén van de jongens wist te ontsnappen.
Vervolgens zijn de verdachten met de overgebleven twee jongens naar de woning van één van de ouders gegaan aan de Heemraadstraat. Daar hebben ze zijn ouders bedreigd. Vervolgens hebben zij de woning verlaten met één van de 14-jarige jongens. Deze hebben zij korte tijd vastgehouden en uiteindelijk weer afgezet op de Nieuwe Binnenweg.

De verdachten zijn op camerabeelden te zien. Deze beelden zijn onder andere getoond in het tv-programma Opsporing Verzocht.

Aanhouding
Dinsdagavond omstreeks 19.40 uur kon de politie een 30-jarige man aanhouden in een voertuig op de Raaphorststraat in Rotterdam. De politie kwam de man op het spoor dankzij tips van kijkers naar aanleiding van het tv-programma Opsporing Verzocht.
De politie is nog op zoek naar de tweede verdachte. Het gaat om een negroïde man tussen de 20 en 25 jaar oud met rastahaar. De man is 1.60 à 1.70 m lang en heeft een normaal postuur.

Getuigenoproep
Bent of (her) kent u deze verdachte, of heeft u anderszins informatie van belang voor het onderzoek? Neemt u dan contact op met de Politie Rotterdam-Rijnmond op 0900-8844. Anoniem informatie doorgeven kan ook via M. (Meld Misdaad Anoniem) op 0800-7000. Vermeldt u daarbij dat het om onderzoek Vuurwerk gaat. De Criminele Inlichtingen Eenheid is voor dit misdrijf bereikbaar op 06-12620513.
Provincie:
Tag(s):