zondag, 1. april 2012 - 15:04

Politie arresteert verdachte zedenmisdrijf Bernisse

Schiedam

Een 51-jarige man uit Schiedam is vrijdagmiddag gearresteerd op verdenking van het ernstige zedenmisdrijf dat 29 september 2011 in Bernisse plaatsvond. De Schiedammer meldde zich vrijdag bij de politie.

Donderdagochtend 29 september rond kwart voor tien werd een 39-jarige vrouw met geweld door een man de bosjes van het natuurgebied in Bernisse ingetrokken. Daar werd zij het slachtoffer van een zedenmisdrijf.

De vrouw alarmeerde de politie die direct het gebied afsloot. Met behulp van de helikopter, een politiehond en tientallen agenten werd de omgeving afgezocht.

Een rechercheteam heeft vanaf dat moment onafgebroken onderzoek verricht. DNA-materiaal van de dader werd onderzocht. Het DNA profiel werd vergeleken met DNA profielen uit de landelijke DNA databank. Dat leverde niet een naam op maar wel een match met een zedenmisdrijf uit 1989.

Korte tijd later werd een compositiefoto verspreid. Na meerdere getuigenoproepen en bewonersbrieven kwamen 328 tips binnen en werden er 87 namen genoemd van personen verspreid over de regio Rotterdam-Rijnmond tot mannen die in het buitenland zouden wonen. Ook meldden meerdere getuigen dat zij een rode motor hadden gezien rond het tijdstip van het zedenmisdrijf.
Provincie:
Tag(s):