zondag, 12. februari 2012 - 15:02

Politie-biker meegesleurd in auto

Utrecht

In de nacht van zaterdag op zondag is een 26-jarige man aangehouden op verdenking van poging tot doodslag nadat hij een politie-biker, die probeerde de autosleutels te pakken, enkele meters had meegesleurd.

Rond 02.05 uur zag een politiebiker op de Korte Jansstraat een voertuig op de linkerweghelft rijden. De bestuurder parkeerde zijn auto vervolgens op de stoep. De agent sprak de 26-jarige man uit Utrecht hierop aan. De man hoorde de agent, maar liep vervolgens een horecagelegenheid in.

De agent liep ook de horecagelegenheid in en verzocht de man nogmaals zijn auto ergens anders te parkeren. De man schreeuwde de agent iets onverstaanbaars toe en vertrok vervolgens richting zijn auto.

Toen de man aanstalten maakte om te gaan rijden, probeerde de agent dit te voorkomen door de sleutel uit het contactslot te halen. Hierbij werd de agent meerdere malen geslagen door de Utrechter. De Utrechter startte vervolgens de auto, terwijl de agent half uit de auto hing.

Hulp voorbijganger
Vervolgens werd het bijrijderportier geopend door een voorbijganger die de agent te hulp schoot. De auto kwam tot stilstand en er ontstond een worsteling tussen de voorbijganger en de bestuurder.

De agent probeerde de worsteling te stoppen en hierbij raakte de bestuurder gewond. Uiteindelijk kon de man worden aangehouden en is hij ter observatie overgebracht naar het ziekenhuis.

De agent heeft tegen de man aangifte van poging tot doodslag gedaan.
Provincie:
Tag(s):