woensdag, 7. maart 2012 - 12:05

Politie Brabant Zuid-Oost doet onderzoek in moordzaak Senol Tuna

Chaam

Politie Brabant Zuid-Oost doet nog steeds onderzoek naar de dood van een man die maandag 3 oktober 2011 werd aangetroffen in een uitgebrande auto in Spoordonk (gemeente Oirschot).

De identiteit van de man, de 47-jarige Senol Tuna uit Amsterdam, is vastgesteld is aan de hand van een DNA-match. In het kader van dit onderzoek wordt woensdag 7 en donderdag 8 maart op een perceel, aan de Leerdreef in Chaam, met de daarop staande woningen doorzocht. Tuna zou jarenlang de bodyguard en handlanger van Holleeder zijn geweest, zo meldt omroep Brabant.

Het gaat om een technisch forensisch onderzoek. Dit betekent dat de politie zoekt naar sporen die hen mogelijk verder kunnen helpen in deze zaak. Op dit moment zijn een team van de Forensisch Technisch Ondersteuning, mensen van het Nederlands Forensisch Instituut en hondengeleiders met speurhonden aanwezig.

Het doorzoeken van dit terrein gaat ook morgen nog door. Defensie zal hier met speciale apparatuur aan de slag gaan om zo de bodem zorgvuldig te onderzoeken. In totaal zijn 80 personen bij deze actie betrokken. In verband met deze zaak zijn nog geen aanhoudingen verricht.
Provincie:
Tag(s):