maandag, 22. oktober 2012 - 14:25

Politie controleert 550 landbouwvoertuigen in Friesland

De politie heeft in de periode van half september tot half oktober intensief gecontroleerd op het landbouwverkeer. 'Al sinds enkele jaren houden wij deze controles op de momenten dat de agrariërs, in het voor- en najaar, veel in het verkeer aanwezig zijn', meldt de politie Friesland maandag.

Het accent bij de controles lag dit najaar op scherpe (uitstekende) delen die op een landbouwvoertuig kunnen zitten. Dit zijn bijvoorbeeld kuilsnijders en mestinjectoren.

In verband met de veiligheid voor medeweggebruikers is het verplicht om deze scherpe delen af te schermen. Daarnaast werd onder andere gecontroleerd op het voeren van verlichting, de afstelling van spiegels, kapotte of ontbrekende spiegels en op het markeren van verwisselbare uitrustingsstukken.

Met deze controles wil politie Fryslân de verkeersveiligheid verhogen, voor de bestuurders van de landbouwvoertuigen zelf, maar ook voor de medeweggebruikers.

70 bekeuringen en 50 waarschuwingen
Dit najaar werden in totaal rond de 550 landbouwvoertuigen gecontroleerd waarbij 70 bekeuringen werden uitgeschreven en 50 waarschuwingen werden gegeven. Het vaakst werd bekeurd voor onjuiste of defecte verlichting, geen of ontoereikende spiegels, het ontbreken van de afgeknotte driehoek en het niet afschermen van scherpe delen.
Provincie:
Tag(s):